Zárul az egészségügyi alapellátás fejlesztése projekt Nagydobszán (2015-10-26)

AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL MEGVALÓSULT NAGYDOBSZÁN A HÁZIORVOSI ÉS A VÉDŐNŐI RENDELŐ KORSZERŰSÍTÉSE.
Olvasások: 3471 fő.

Ha tetszik oszd meg: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz

2015. október 26-án lezárult a nagydobszai egészségügyi alapellátás korszerűsítését célzó uniós projekt, amelynek eredményeképpen felújították a település háziorvosi és védőnői rendelőjét.

Nagydobsza Község Önkormányzata 2014 júliusában nyújtott be támogatási kérelmet a DDOP– 3.1.3/G-14 – „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című pályázati komponens keretében, amelyet az Európai Unió 2015 áprilisában 59.59 millió forintos támogatásban részesített. A projekt átfogó céljának a helyi önkormányzat az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítését, a korszerű és akadálymentes infrastruktúra kialakítását, valamint a család orvosi szerepkör megerősítését tekintette.

A kivitelezési munkálatok 2015 júliusában kezdődtek meg a két rendelőben, ahol október végéig az eredeti terveknek megfelelően megvalósult az épület teljes felújítása, akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése. A fentieken túl a rendelők új orvosi felszerelésekkel, informatikai eszközökkel és bútorokkal is gazdagodtak.

A fejlesztés összköltsége 59.587.598,- Ft volt, amelynek pénzügyi forrását teljes egészében az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosította.